Τα εσπεριδοειδή, ολόφρεσκα μετά τη συγκομιδή τους φτάνουν άμεσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Ο καρπός μεταφέρεται σε κιβώτια, και αφού πλυθεί, γίνεται διαλογή όπου αφαιρούνται οι ακατάλληλοι καρποί. Ακολουθεί κέρωμα του καρπού και επαναδιαλογή. Ο ταξινομητής διαχωρίζει σε μεγέθη τους καρπούς.
Επιλέγεται η μέθοδος συσκευασίας με το χέρι ή αυτόματα, από άριστα εξειδικευμένο προσωπικό της παραγωγής και γίνεται η μεταφορά στους ειδικούς θαλάμους συντήρησης ή ψύξης, για τη διασφάλιση των άριστων συνθηκών αποθήκευσης και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του καρπού, ώστε να μην υποστεί την παραμικρή «αλλοίωση» μέχρι τον τόπο παράδοσης που έχει επιλέξει ο πελάτης και βέβαια να φτάσει το φρούτο ατόφιο στον τελικό καταναλωτή.